Домът на културата “Мара Белчева” в гр. Севлиево е истинска атракция с произведенията на изкуството, които са част от неговия интериор – мозаечните пана във фоайетата и художествено тъканата завеса на голямата сцена, дело на известния в цяла Европа художник Николай Панайотов, постоянната изложба от творби на най-големия художник на космическа тема Илия Пейков, спектакли на всички големи театри от София и други градове, концерти на професионални изпълнители, срещи с творци на изкуството.

Построен е през 1989 година и именуван на севлиевската поетеса Мара Белчева.  Домът на културата се утвърди като център на културния живот в Община Севлиево, като място за срещи с изкуството и с изявени творци, както на професионалното поприще, така и на любителското.

Със своята зала с 560 места, театрална сцена и добро сценично оборудване, репетиционни, гримьорни, две камерни зали, голяма изложбена площ Домът посреща творчески колективи от страната и чужбина.

Актуално


Скъпи гости,

  Mожете да се докоснете до полъха на Ориента и да усетите невероятното въздействие на традиционния ориенталски пилинг ритуал, по-популярен като ХАМАМ (от арабски език - разпръскващ топлина).
Изборът на този ритуал е чудесен начин за регулиране на обмяната на веществата и за отстраняване на натрупаните токсини в организма. Турската баня е и едно от най-ефикасните оръжия за борба със стреса. Можете да изберете между двата варианта които Ви предлагаме.