Бачо Киро е името на една от най-посещаваните пещери в страната ни.

Разположена е на 200 метра от Дряновския манастир и е част от 100-те национални туристически обекта на България. Намира се в близост до Дряново, град Габрово, туристическия град Трявна, град Велико Търново и град Елена.

Пещерата се е образувала от водите на река Андъка, като във вътрешността на пещерата има постоянна температура от 13 градуса, а влажността е около 90%.  Най-голямата туристическа атракция на пещерата  е "Чистилището", което представлява нисък, трудно проходим коридор с размери 60 х 40 см, за който казват, че може да бъде преминат само от праведен човек.

Друга интересна забележителност за туристите е наличието на карстови образувания, които приличат на змии, риби, хора и мечки. В пещерата Бачо Киро са открити оръдия на труда и следи от човешко присъствие, които датират от 30 000 години пр. Хр. Пещерата е една невероятна туристическа атракция, която трябва да посетите при посещението на този красив природен район.

Актуално


Скъпи гости,

  Mожете да се докоснете до полъха на Ориента и да усетите невероятното въздействие на традиционния ориенталски пилинг ритуал, по-популярен като ХАМАМ (от арабски език - разпръскващ топлина).
Изборът на този ритуал е чудесен начин за регулиране на обмяната на веществата и за отстраняване на натрупаните токсини в организма. Турската баня е и едно от най-ефикасните оръжия за борба със стреса. Можете да изберете между двата варианта които Ви предлагаме.