Водопадът "Кая Бунар"  е разположен само на 15 км. от град Велико Търново, в покрайнините на село Хотница. Той е един от райските кътчета  на България, които трудно се описват с думи. Нереален е дори,  когато го видим на живо. Хотнишкият водопад  е един природен феномен. След като минем през дървеното мостче, се озоваваме на голяма, зелена поляна, откъдето можем  да наблюдаваме  красотата на водопада.

В местността има  добре направена , красива екопътека, която ще ви разходи по много стълби и мостчета.  Прехода до водопада е лесен, може да се стигне и с кола от село Хотница. Ако случайно сте близо до Велико Търново или се чудите къде да се поразходите, водопадът е  подходящ  и  по никакъв повод няма да съжалите. Той е висок около 30м., пред него има бистро ледено  язовирче . Къпането разбира се  е забранено ,  но  нали гледането е позволено, това е достатъчно, да останете без дъх. Толкова е прекрасно, дърветата създават илюзията, че  растат от самите скали. Туристите се радват и на зелената обширна поляна, където си правят пикник или просто сядат, за  да отдъхнат. Но, ако продължим напред ,  по екопътеката  ще видим още куп  творения на природата.  Ако имате и капка свободно време, го прекарайте в разходки из природата  и необятните и прелести.

В близост до Хотнишкият водопад се намира и друга забележителност, доста известна  в този район, Еменският каньон и едноименният Еменски водопад. Още една причина да се разходите из тези местности.

Актуално


Скъпи гости,

  Mожете да се докоснете до полъха на Ориента и да усетите невероятното въздействие на традиционния ориенталски пилинг ритуал, по-популярен като ХАМАМ (от арабски език - разпръскващ топлина).
Изборът на този ритуал е чудесен начин за регулиране на обмяната на веществата и за отстраняване на натрупаните токсини в организма. Турската баня е и едно от най-ефикасните оръжия за борба със стреса. Можете да изберете между двата варианта които Ви предлагаме.